Mit termel a lakásunk?

Bevezetés

Volt már nálatok áramszünet? Zárták már el a vizet? Állították már le a gázszolgáltatást valamiért?

Ha nincs áram, nemcsak a világítás nem működik (még ezt a legkönnyebb pótolni gyertyával, zseblámpával), de egy sor más dolog sem, amihez hozzászoktunk… Mi is? Szedjük össze! Pl. a TV, a számítógép, a hűtőszekrény, a mélyhűtő, sok helyen a fűtés, a meleg víz, az elektromos tűzhely, a kenyérpirító, a kávéfőző, a mixer… Persze sokáig folytathatjuk a sort – kinek mi fontos, és egyáltalán, mi van otthon.

Étel-Ital

A gáz elsősorban a fűtéshez és a főzéshez fontos a legtöbb otthonban.

Víz meg ugye mindenképp kell… Inni, főzni, mosakodni, mosni…

Nem beszélve az élelmiszerekről, amit a boltban találunk, és legtöbbször eszünkbe sem jut, hogy otthon is termelhetnénk ezt-azt.

Legtöbben rajta „lógunk” a szolgáltatók rendszerén, és el sem tudjuk képzelni, hogy ez másképp is lehet, pedig nem is olyan régen nagyon is másképp volt.

Milyen is lenne, ha otthonunk „önellátó” lenne, és nem függne másoktól…? Mit tudnánk mi termelni és hogyan? Lehet-e, hogy épp hulladékból termeljünk kevesebbet? Érdekel? Gyere velünk, fedezzük fel!

Egyesek kipróbálták, és úgy tűnik, rajtunk kívül a környezetnek is jót tenne.

 

Jó munkát és szórakozást kívánunk a feladatokhoz, és örömmel veszünk minden visszajelzést!
Amennyiben hasznosnak tartja munkánkat, kérjük támogassa a Magosfa alapítványt.

E-mail címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

There isn’t a Planet B! - CSO-LA/2017/388-137 A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Ez a weboldal az Európai Unió pénzügyi támogatásával újult meg. Ennek a weboldalnak a tartalma kizárólag a Magosfa Alapítvány felelőssége és semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió álláspontját tükrözőnek.

Eredeti program támogatója

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.

Ez a kiadvány (weboldal) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

MigaProject.eu - 2020